WolrdSkills Romania a asigurat participarea României la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Abu Dhabi 2017, în Emiratele Arabe Unite.
La fiecare doi ani, tineri din 83 de țări și regiuni din întreaga lume concurează în peste 50 de profesii în cadrul olimpiadelor internaționale WorldSkills. Prima olimpiadă internațională la care România a fost reprezentată a avut loc în perioada 15-18 octombrie 2017, în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. România a fost reprezentată la secțiunile Tehnologii Web și Tehnologia Design-ului Grafic.
Lucrul cu tehnologiile web este o competență cheie într-o lume în care toate afacerile se află și în online. Este, de asemenea, una dintre cele mai complexe și mai diverse dintre toate meseriile.
Web designerii și dezvoltatorii vor stabili mai întâi o relație profesională cu clienții pentru a dezvolta o înțelegere profundă a cerințelor pentru site-ul lor. Designul și abilitățile de comunicare puternice, împreună cu înțelegerea publicului țintă, a piețelor și a tendințelor, sunt esențiale. În timpul procesului de dezvoltare, web designerii și dezvoltatorii creează baze de date, construiesc programe, precum și site-uri de testare și depanare.
Participarea la această secțiune a fost susținută de compania The KPI Institute, în calitate de sponsor.
Soluții IT și Software pentru Afaceri
Profesioniștii în soluții IT creează sisteme noi și le modifică pe cele existente pentru a oferi soluții software pentru companii mari și mici. Utilizarea și dezvoltarea de soluții IT și sotfware necesită cunoștințe teoretice, inclusiv matematice, abilități practice, inclusiv abilitatea de rezolvare a problemelor. Cunoașterea programelor de procesare a cuvintelor, a bazelor de date, a foilor de calcul și a software-ului de prezentare este importantă.
Participarea României la această secțiune a fost susținută de de compania BitStone, în calitate de sponsor.
WorldSkills România împreună cu The KPI Institute și BitStone împărtășesc același angajament de a contribui la diminuarea deficitului de forță de muncă prin creșterea atractivității profesiilor și a calității formării profesionale a tinerilor.