Participarea României la Olimpiada Europeană
de Meserii
EuroSkills Herning 2025

 

Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills Herning 2025 este cea de-a noua ediție a competiției bienale EuroSkills – cel mai mare eveniment dedicat educației și formării profesionale și excelenței în meserii din Europa.

Desfășurat la fiecare doi ani și organizat de WorldSkills Europe împreună cu 32 de țări membre, EuroSkills reunește sute de tineri de pe tot continentul care concurează pentru șansa de a deveni cei mai buni din Europa în domeniul lor.
EuroSkills Herning 2025 cuprinde 38 de secțiuni (meserii) diferite în care vor concura peste 600 de tineri profesioniști, elevi și studenți cu vârsta sub 25 de ani, din 32 de țări. Mai mult, sunt așteptați să participe aproximativ 100.000 de vizitatori din toată Danemarca și alte țări europene.


Doru Lucian Nasta,
de la Colegiul Economic Viilor din București (prof. coordonator Monica Dinu), va reprezenta România la secțiunea Cooking în cadrul Olimpiadei Europene de Meserii EuroSkills Herning 2025, cu sprijinul Carrefour România. Doru este antrenat
de Chef Florin Kiss, expert WorldSkills în aceeași secțiune, fiind parte din Lotul Național Worldskills de Gastornomie Sustenabilă, în urma participării la Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă din luna aprilie 2024.

În cadrul programului de pregătire intensivă pentru EuroSkills 2025, Doru participă la competiții de antrenament în străinatate și la stagii de antrenament alături de Chef Florin Kiss.

Printre competițiile la care a participat Doru se numără Olimpiada Națională pentru Meserii WorldSkills Belgia Startech Days 2024 unde a participat în cadrul International Challenge, dar și Competiția IIHM International Young Chef Olympiad 2025 din India, evenimente la care a avut ocazia să aplice tehnici moderne de gătit, într-un mediu competitiv care respectă standardele competițiilor WorldSkills.

În aceste competiții Doru a trecut prin multiple probe și teste de viteză – de la preparate tradițional românești duse peste hotare, feluri principale vegetariane complexe, dar și dish-uri de tip street food care i-au testat rapiditatea și adaptabilitate, deserturi cu lămâie sau desert choux – fiecare zi de competiție aducând noi lecții pentru el. Competițiile de antrenament nu numai că i-au provocat abilitățile gastornomice, dar i-au adus și momente pline de emoție și entuziasm, unde Doru a avut ocazia să cunoască alți tineri bucătari talentați din întreaga lume.

54148203075_018101b17c_o-min
54148094744_f2256d636e_o-min
54148077179_c1d2751530_o-min
54148050143_f9b0c2fea7_o (1)-min
54151800971_9cb59ec010_o-min
IMG-20250216-WA0043
IMG-20250216-WA0047
IMG-20250216-WA0048
IMG-20250216-WA0056
IMG-20250216-WA0058
IMG-20250216-WA0063
IMG-20250216-WA0064