Proiectul Educație pentru Gastronomie Sustenabilă / Education for Sustainable Cooking este o inițiativă WorldSkills România, derulată cu sprijinul Fundației Carrefour din Franța și al Carrefour România, care se adresează elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic.
Scopul proiectului este de a crea contextul în care următoarea generație de profesioniști în gastronomie să fie formată după standardele internaționale din domeniu, în acord cu principiile sustenabilității.
Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta la nivel național minimum 10 Centre de Excelență în domeniul gastronomiei sustenabile, în cadrul liceelor de specialitate, în care elevii să poată lucra cu profesori aliniați la standardele internaționale din domeniu, să aibă acces la resurse pentru activități practice de formare și curriculum aliniat la nevoile din industrie, cu focus pe dezvoltarea competențelor cerute pe piața muncii.
<!––>
Realizarea unui raport de cercetare privind situația actuală a domeniului înverzirii urbane, calificărilor și competențelor în acest domeniu („Atlasul profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane”), care a inclus:
Conferința internațională de lansare a raportului de cercetare „Atlasul Profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane”:
20 instituții relevante (22 persoane) care și-au exprimat interesul și dorința de implicare pentru a contribui în viitor la dezvoltarea domeniului înverzirii urbane, în mod special a calificărilor și competențelor relevante
Peste 2200 de reacții la comunicările în social media legate de raportul de cercetare și de conferința de lansare a acestuia