România a participat la secțiunea Cooking în cadrul Olimpiadei Internaționale de Meserii
WorldSkills Lyon 2024
Educație pentru Gastronomie Sustenabilă

Proiectul Educație pentru Gastronomie Sustenabilă / Education for Sustainable Cooking este o inițiativă WorldSkills România, derulată cu sprijinul Fundației Carrefour din Franța și al Carrefour România, care se adresează elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic.

Scopul proiectului este de a crea contextul în care următoarea generație de profesioniști în gastronomie să fie formată după standardele internaționale din domeniu, în acord cu principiile sustenabilității.

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta la nivel național minimum 10 Centre de Excelență în domeniul gastronomiei sustenabile, în cadrul liceelor de specialitate, în care elevii să poată lucra cu profesori aliniați la standardele internaționale din domeniu, să aibă acces la resurse pentru activități practice de formare și curriculum aliniat la nevoile din industrie, cu focus pe dezvoltarea competențelor cerute pe piața muncii.

  • Grupuri țintă: elevi – 13 – 19 ani, profesori de gastronomie din licee tehnice
  • Resurse educaționale: materialele despre gastronomie sustenabilă realizate în anul 1

Rezultate

<!––>

Realizarea unui raport de cercetare privind situația actuală a domeniului înverzirii urbane, calificărilor și competențelor în acest domeniu („Atlasul profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane”), care a inclus:

    • 17 documente analizate
    • 8 interviuri cu reprezentanți ai unor asociații profesionale relevante pentru înverzirea urbană

Conferința internațională de lansare a raportului de cercetareAtlasul Profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane”:

    • 16 experți români și 6 experți străini care au participat în calitate de vorbitori sau moderatori
    • 125 români și 19 străini care și-au arătat interesul pentru participarea la conferință
    • 1300 vizualizări ale conferinței

20 instituții relevante (22 persoane) care și-au exprimat interesul și dorința de implicare pentru a contribui în viitor la dezvoltarea domeniului înverzirii urbane, în mod special a calificărilor și competențelor relevante

Peste 2200 de reacții la comunicările în social media legate de raportul de cercetare și de conferința de lansare a acestuia