Alătură-te programului și implementează CDL-ul la clasă!
Înscrierile sunt deschise până pe 20 iunie!
Educație pentru Gastronomie Sustenabilă

Proiectul Educație pentru Gastronomie Sustenabilă / Education for Sustainable Cooking este o inițiativă WorldSkills România, derulată cu sprijinul Fundației Carrefour din Franța și al Carrefour România, care se adresează elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic.

Scopul proiectului este de a crea contextul în care următoarea generație de profesioniști în gastronomie să fie formată după standardele internaționale din domeniu, în acord cu principiile sustenabilității.

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta la nivel național minimum 10 Centre de Excelență în domeniul gastronomiei sustenabile, în cadrul liceelor de specialitate, în care elevii să poată lucra cu profesori aliniați la standardele internaționale din domeniu, să aibă acces la resurse pentru activități practice de formare și curriculum aliniat la nevoile din industrie, cu focus pe dezvoltarea competențelor cerute pe piața muncii.

  • Grupuri țintă: elevi – 13 – 19 ani, profesori de gastronomie din licee tehnice
  • Resurse educaționale: materialele despre gastronomie sustenabilă realizate în anul 1