Înscrie-te până pe 30 aprilie pentru a deveni unul dintre noii profesori care implementează la clasă CDL-ul Educație pentru Gastronomie Sustenabilă în anul școlar 2024 – 2025

Consultă Apelul național și completeaza formularul de înscriere AICI.

Beneficiile implementării CDL-ului Educație pentru Gastronomie Sustenabilă:
  • Model de formular avizarea CDL-ului la Inspectoratul Școlar Județean
  • Suport de curs (manual de Educație pentru Gastronomie sustenabilă)
  • Întâlniri lunare de mentorat în cadrul comunității de schimb de bune practici
  • Vizite de studiu în hypermarket-urile Carrefour, pe tema Gastronomiei Sustenabile
  • Acces la Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă 
  • Posibilitatea de a reprezenta România la Olimpiadele Internaționale de Meserii WorldSkills

Această ofertă curriculară asigură cadrul pentru realizarea unei instruiri care să permită, în contextul tehnologic oferit de agenţii economici locali, formarea abilităţilor şi atitudinilor descrise în Standardul de Pregătire Profesională (SPP). Spre exemplu, din SPP pentru calificarea profesională Tehnician în Gastronomie sunt vizate următoarele unități de rezultate ale învăţării tehnice generale și specializate: 

URÎ 4 – Asigurarea calității în turism și alimentație 

URÎ 6 – Realizarea proceselor de bază în alimentație 

URÎ 7 – Pregătirea sortimentului de preparate și băuturi 

URÎ 15 – Organizarea producției în gastronomie 

URÎ 16 – Aplicarea principiilor calității în gastronomie 

URÎ 17 – Promovarea producției gastronomice

Manualul de Educație pentru Gastronomie Sustenabilă

Ca suport de curs pentru programul derulat la clasă, a fost elaborat manualul de Educație pentru Gastronomie Sustenabilă, care cuprinde  următoarele capitole:

  1. Introducere
  2. Aprovizionare
  3. Crearea meniului sustenabil și prezentarea lui
  4. Metode și tehnici de reducere a risipei alimentare în prepararea și servirea alimentelor
  5. Gestionarea deșeurilor
  6. Concluzii

Previzualizează primul capitol al manualului AICI

Lista școlilor partenere în proiectul Educație pentru Gastronomie Sustenabilă în anul școlar 2023-2024

Nr. Localitate Școală
1 Topoloveni, Argeș Liceul Tehnologic Topoloveni
2 Bacău, Bacău Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Bacău
3 Bacău, Bacău Colegiul Economic Ion Ghica
4 Marghita, Bihor Colegiul Tehnologic Horea
5 Oradea, Bihor Colegiul Tehnic Traian Vuia
6 Bistrița, Bistrița – Năsăud Liceul Tehnologic de Servicii
7 Botoșani, Botoșani Colegiul Economic Octav Onicescu
8 Trusești, Botoșani Liceul Demostene Botez
9 Brașov, Brașov Colegiul Tehnic Maria Baiulescu
10 București Colegiul Economic Viilor
11 București Colegiul Ucecom Spiru Haret
12 Buzău, Buzău Liceul Tehnologic Meserii și Servicii
13 Cluj Napoca, Cluj Liceul Teologic Reformat
14 Cluj Napoca, Cluj Scoala Speciale Profesională Samus
15 Sfântu Gheorghe, Covasna Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși
16 Târgu-Jiu, Gorj Colegiul Economic Virgil Madgearu
17 Iași, Iași Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară Vasile Adamachi
18 Iași, Iași Colegiul Economic Virgil Madgearu
19 Iași, Iași Liceul Tehnologic Economic de Turism
20 Brănești, Ilfov Liceul Tehnologic Cezar Nicolau
21 Baia Mare, Maramureș Centrul Școlar de Educație Incluzivă
22 Simian, Mehedinți Liceul Tehnologic Tudor Vladimirescu
23 Slatina, Olt Liceul Tehnologic Petre S. Aurelian
24 Suceava, Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir
25 Lugoj, Timiș Liceul Tehnologic Valeriu Braniște
26 Timișoara, Timiș Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu
27 Timișoara, Timiș Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu
28 Focșani, Vrancea Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu